Siirtonurmikot

Siirtonurmikko

Siirtonurmikko tulee asentaa hyvin tehdyn perustuksen päälle, joten pohjatyöt kannattaa tehdä huolella. Siirtonurmikko tulee asentaa saman päivän aikana, kun se saapuu työmaalle, muuten se alkaa kärsimään kuivuudesta ja homeongelmista.

siirtonurmikko

Siirtonurmikon pohjatyöt

Siirtonurmikon pohjamaasta poistetaan kivet, juuret ja rikkakasvit. Jos maa on kovin savipitoista, maa ensin möyhenetään ja sekoitetaan siihen hiekkaa. Jos maa taas on kovin hiekkapitoista, siihen tuodaan paksumpi kerros multaa n. 10 cm, jotta maa pystyy säilyttämään kosteutensa siirtonurmikon asentamisen jälkeen.

Pohjamaa tasoitetaan hyvin mahdollisen möyhentämisen jälkeen, ensin haravoimalla ja sitten jyräämällä tasaiseksi.

Tämän jälkeen pohjamaahan tuodaan nurmikkomultaa n. 5-10 cm, joka taas haravoidaan ja jyrätään tasaiseksi. Kallistukset tehdään aina poispäin rakennuksista. Mullan pinta kastellaan tässä vaiheessa märäksi ennen asennustöiden aloittamista.

Siirtonurmikon asentaminen

Esimerkki asennusprosessista

Siirtonurmikon voi asentaa myös vanhan nurmikon päälle. Vanha nurmikko ajetaan silloin mahdollisimman lyhyeksi ja päälle levitetään vähintään 5-10 cm uutta nurmikkomultaa. Multa haravoidaan ja jyrätään tasaiseksi sekä kastellaan ennen rullien asentamista.

Siirtonurmikko rullat asennetaan alueen suorasta reunasta alkaen esim. käytävän reunakiveyksestä tai laudoituksesta. Rullat asennetaan aina tiilikuviona puskusaumoin tiiviisti toisiinsa kiinni. Saumoja ei saa asentaa samaan linjaan.

Asennettavan alueen reunoissa ja esim. sadevesi/likakaivojen kohdissa nurmikkoa joudutaan leikkaamaan sopiviksi paloiksi. Leikkaamiseen varataan teräviä veitsiä ja puukkoja, koska niitä tylsistyy useita leikatessa. Asentaessa kannattaa muistaa hoitaa hyvin kastelu, joko sadettimella  tai letkukasteluna.  Kastelusta huolehditaan ainakin kahden viikon ajan asentamisen jälkeen.

Nurmikkoa kastellaan runsaasti varsinkin kuivaan aikaan kesällä. Syksyllä ja keväällä asennettaessa maan ja ilman kosteus edistävät nurmikon juurtumista.

Nurmikko on heti käyttövalmis oleskeluun ym. käyttötarkoitukseen. Siirtonurmikko onkin kätevä ja nopea tapa saada heti valmista pintaa!

Kaipaatko apua unelmiesi pihan luomisessa tai hoidossa?

Ota yhteyttä ja kerro meille toiveistasi, niin jutellaan kuinka voimme auttaa!

Asta Forsström omakuva

Asta Forsström

PIHASUUNNITTELIJA
VIHERRAKENNUSPUUTARHURI

Jätä tarjouspyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö