Vihersuunnittelu

Vihersuunnittelu luo viihtyvyyttä

Vihersuunnittelu on laajakäsitteinen asia. Suunnittelun tavoitteena on luoda toiminnallisia, kauniita ja ekologisia viheralueita. Viheralueita ovat muun muassa puutarhat, pihat, puistot, metsät ja muut kasvillisuusalueet.

Vihersuunnittelua tarvitaan esimerkiksi asuinalueiden suunnittelussa. Suunnittelun tavoitteena on luoda toimivia ja viihtyisiä asuinympäristöjä, joissa on kauniita viheralueita ja puistoja.

Yksityisten pihojen suunnittelussa vihersuunnittelulla luodaan kauniita, toiminnallisia ja ympäristöystävällisiä pihoja.

Viherrakentamisen palvelu Astacasa

Mikä vihersuunnittelussa on tärkeää?

Vihersuunnittelu vaatii syvällistä ymmärrystä kasvilajeista, maaperästä ja ilmasto-olosuhteiden vaikutuksesta kasveihin viheralueisiin. Hyvä vihersuunnittelija osaa suunnitella viheralueita, jotka huomioivat ympäröivän luonnon ja sopivat kaikkien ihmisten käyttöön.

Suunnittelussa otetaan huomioon monia eri tekijöitä, kuten mihin aluetta tullaan käyttämään, miten alueen olemassa oleva kasvillisuus huomioidaan uusia kasveja suunniteltaessa, mikä on maaperän laatu tai onko alueella vesistöä. Myös alueen ilmasto-olot ja korkeuserot on tärkeää huomioida.

Kaipaatko apua unelmiesi pihan luomisessa tai hoidossa?

Ota yhteyttä ja kerro meille toiveistasi, niin jutellaan kuinka voimme auttaa!

Asta Forsström omakuva

Asta Forsström

PIHASUUNNITTELIJA
VIHERRAKENNUSPUUTARHURI

Jätä tarjouspyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö