Viherrakentaminen

Viherrakentamisen suunnittelu

Viherrakentamisen suunnittelu aloitetaan kartoittamalla alueen käyttötarkoitus. Onko alue esimerkiksi tarkoitettu oleskeluun, liikkumiseen, leikkimiseen tai johonkin muuhun tarkoitukseen? Myös alueen maaperä ja ilmasto selvitetään.

Näillä seikoilla on suuri vaikutus siihen, millaisia rakenteita, materiaaleja ja kasvilajeja pihalla kannattaa käyttää.

Viherrakentamisessa yhdistyvät turvallisuus, käytännöllisyys, estetiikka ja ympäristötietoisuus.

Viherrakentamisen pohjatyö

Viherrakentaminen aloitetaan tutkimalla maaperä, jotta voidaan tehdä oikeat valinnat kasveille ja rakenteille. Tarvittaessa tehdään maanmuokkausta, jotta maa saadaan kestäväksi rakennettaville rakenteille ja sopivaksi kasveille.

Myös salaojitukset, pengerrysten rakentaminen, maan kallistukset tehdään tässä vaiheessa.  Pohjarakenteiden rakentamisessa otetaan aina huomioon maaperän laatu ja asianmukaiset routaeristeet rakennetaan sen mukaan, mitä maaperä vaatii.

Hyvä pohjatyö estää maan painumista ja eroosiota ja tekee alueesta kestävämmän erilaisille sääolosuhteille. Laadukas pohjatyö onkin viherrakentamisen perusta, joten se kannattaa tehdä huolella.

Viherrakentamisen materiaalit

Viherrakentamisessa voidaan käyttää monia erilaisia materiaaleja. Maaperä on viherrakentamisen perusta ja sen ominaisuudet vaikuttavat paljolti siihen, joudutaanko maata vaihtamaan.

Pohjamaana rakennettaville alueille käytetään mursketta ja päällyskerroksena kivituhkaa. Lisäksi rakentamisessa voidaan asiakkaan toiveiden ja pihan tarpeiden mukaan käyttää vaikkapa luonnonkiveä, kivilaattoja, puuta tai siirtonurmikkoa.

Kattavat viherrakentamisen palvelut

Tarjoamme Asta Casassa laadukasta, monipuolista palvelua suunnittelusta viherrakentamiseen.

Voit valita juuri Sinun tarpeisiisi sopivan osaurakan tai kokonaisvaltaisesti koko pihan urakoinnin suunnittelusta valmiiseen työhön avaimet käteen periaatteella! 

Viherrakennusurakointiimme kuuluu pihasuunnittelu yhdessä maisemasuunnittelijoiden kanssa. Autamme Sinua luomaan toiveidesi mukaisen unelmiesi pihan!

Viherrakentamisen palvelumme voi auttaa sinua muun muassa seuraavasti:

  • Maa- ja pohjatöissä teemme kaivuutyöt, maan siirrot ja täyttämisen sekä muotoilun taitavan ja ammattitaitoisen maarakentajan toimesta
  • Rakennamme pihakiveykset ja laatoitukset, muurit, portaat, istutusaltaat, reunakivet, käytävät ja muut pihan kivirakenteet hyvällä ja pitkällä ammattitaidolla
  • Puutarhurimme auttavat sinua tekemään oikeat kasvivalinnat kasvupaikan ja olosuhteiden mukaan sekä huolehtimaan kasvillisuuden asianmukaisesta istuttamisesta ja hoidosta
  • Hoidamme myös hyvällä ammattitaidolla ja kokemuksella nurmikoiden siemenkylvöt ja siirtonurmikoiden asentamiset sekä niille tarvittavat hoitotoimenpiteet

Tarkasti laadittu pihasuunnitelma luo onnistuneen perustan pihaprojektille ja tekee pihan rakentamisesta sujuvaa.

viherrakentaminen suunnittelu asta casa

Kaipaatko apua unelmiesi pihan luomisessa tai hoidossa?

Ota yhteyttä ja kerro meille toiveistasi, niin jutellaan kuinka voimme auttaa!

Asta Forsström omakuva

Asta Forsström

PIHASUUNNITTELIJA
VIHERRAKENNUSPUUTARHURI

Jätä tarjouspyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö