Piharakentaminen

Piharakentaminen pohjautuu huolelliseen suunnitteluun

Piharakentaminen lähtee aina liikkeelle tarkasta suunnitelmasta. Suunnitelmassa huomioidaan muun muassa pihan käyttötarkoitus, maaperän laatu ja alueen ilmasto sekä tietenkin asiakkaan toiveet.

Kaikki nämä vaikuttavat siihen, millainen rakennettavasta tai remontoivasta pihasta halutaan tehdä, ja millaisia materiaaleja tai kasvillisuutta sinne valitaan.

Piharakentamisen perimmäisenä tarkoituksena on luoda piha, joka on turvallinen, viihtyisä, toiminnallinen ja esteettinen.

Piharakentamisen pohjatyöt

Maaperän tutkiminen on tärkeää oikeiden kasvi- ja materiaalivalintojen löytymiseksi. Maaperälle voidaan tarvittaessa tehdä erilaisia maanparannustöitä vaihtamalla maalajeja, parantamalla maata tai vaihtamalla kasvualustat.

Maanmuokkauksessa voidaan käyttää hiekkaa, jos maa on kovin savipitoista, tai turvetta parantamassa maan läpäisevyyttä. Jos maa taas on kovin hiekkapitoista, lisätään alueen multavuutta pidättämään vettä. Hyvät pohjatyöt luovat erinomaisen pohjan rakentamiselle ja kasvillisuudelle.

Maanpinnan kallistukset, pengerrykset ja salaojitukset tehdään maanparannustöiden yhteydessä. Routivuuden ehkäisyssä käytetään rakenteiden alla kalliomursketta sekä tarvittaessa routaeristeitä. Kasvillisuusalueilla huomioidaan maan läpäisevyys ja mahdolliset salaojitukset.

Piharakentamisen pohjatyot
suunnittelu piharakentaminen

Piharakentamisen materiaalit

Piharakentamisessa voidaan käyttää hyvin erilaisia materiaaleja asiakkaan toiveiden ja pihan tarpeiden mukaan. Yleisiä materiaaleja ovat muun muassa kivilaatat, luonnonkivet, hiekka, sora ja puu.

Myös esimerkiksi siirtonurmikko on kasvattanut suosiotaan nopeana ja helppona pihaelementtinä.

Kaipaatko apua unelmiesi pihan luomisessa tai hoidossa?

Ota yhteyttä ja kerro meille toiveistasi, niin jutellaan kuinka voimme auttaa!

Asta Forsström omakuva

Asta Forsström

PIHASUUNNITTELIJA
VIHERRAKENNUSPUUTARHURI

Jätä tarjouspyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö